(Foto's: Emile van Aelst).

Grandcafé de Burcht is uniek muurgedicht rijker

Schilder Jan Willem Bruins heeft vanmiddag de laatste hand gelegd aan een uniek muurgedicht in Grandcafé de Burcht. Het gedicht is gemaakt door Leidenaar Han Ruijgrok, die ermee wil uitdragen dat het café nog net zo gezellig is als vroeger.

Reanne van Kleef sprak met Leidenaar Han Ruijgrok die een muurgedicht voor Grandcafé de Burcht schreef.

Ruijgrok werd begin februari bij de inrichting van het Grandcafé door Tom en Clarita Holswilder gevraagd of hij een gedicht voor de wand wilde maken. Lang hoefde hij daar niet over na te denken. “Ik ging meteen aan de slag, lag er een nachtje van wakker en kwam al snel met een tekstje. Dat heb ik met Clarita besproken en aan mijn kinderen, een linguïst en een redacteur, voorgelegd. De conclusie: zo is het goed.”

Met zijn gedicht wil Ruijgrok benadrukken dat Grandcafé de Burcht nog net zo gezellig is als vroeger, of dat kán zijn. “Veel kunstenaars die hier vroeger in de Sociëteit kwamen vinden het nu niet meer leuk omdat er een ander publiek komt. Ze vinden het niet meer hun café. Dat vind ik heel erg jammer. Wij zijn blijven komen en het is hier heel gezellig. Het publiek groeit en het gaat heel goed met de zaak. Ik ben blij dat ik net mijn gedicht een kleine bijdrage kan leveren aan de terugkeer van kunst en cultuur op deze plek.”

In het gedicht heeft de dichter ook nog een grapje verstopt. “Dat zit in de laatste twee regels. Maar wat het precies is wil ik nog niet verklappen.” Wellicht besteedt hij er een keer aandacht aan in zijn wekelijkse cultuurprogramma cultuur071 op Sleutelstad FM, iedere zaterdag te horen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×