De gemeente Leiden overweegt de verkoop van het Scheltema Complex. Een partij uit de culturele sector heeft interesse in het pand in combinatie met de oude NUON-gebouwen in het Energiepark langs het water van de Maresingel. (Foto's: Chris de Waard).

Scheltema Complex en NUON-gebouwen in de verkoop

De gemeente Leiden doet het Scheltema Complex in de verkoop. Samen met een aantal panden in het Energiepark langs de Maresingel wil een marktpartij uit de culturele sector de bestaande activiteiten in het cultuurkwartier uitbreiden. Wie die partij is, wordt morgenmiddag duidelijk. Dan worden de plannen gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op het Papegaaisbolwerk waar ook de daklozenopvang is gehuisvest.

De gemeente spreek van een marktinitiatief waarmee het Cultuurkwartier (Scheltemacomplex) en het Singelpark (de panden in het Energiepark) een impuls kunnen krijgen op het gebied van cultuur, creativiteit en duurzaamheid.

De komende maanden wil de gemeente samen met de initiatiefnemer de haalbaarheid van het plan onderzoeken.

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×