(Foto's: Suzette Nesselaar).

Leidse Ruilbus ontmoetingsplek voor wijkbewoners

De Ruilbus is vanmiddag in de Morswijk officieel geopend door wethouder Marleen Damen (Werk en Inkomen, Wijk en Financiën). Wijkbewoners kunnen kleding brengen en in ruil daarvoor een ander kledingstuk meenemen. Ook andere spullen, zoals speelgoed, boeken en schoenen kunnen in de bus worden geruild. Naast het ruilen is het doel van de bus om een laagdrempelige ontmoetingsplek voor de wijkbewoners te creëren.

 

 

 

 

 

De ruilbus is een gezamenlijk initiatief van Sociaal Wijkteam de Mors, Libertas Leiden en een groot aantal vrijwilligers. De bus dient als buurtwinkeltje op wielen en zal elke week op een andere plek staan, waaronder Leiden Noord en Leiderdorp.

Suzette Nesselaar sprak met organisator Karin Witteman van sociaal wijkteam Morskwartier en Wethouder Marleen Damen over de Ruilbus.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×