(Foto: Chris de Waard).

Gronduitgifteovereenkomst tweede deel Rijnsburgerblok ondertekend

Vanmorgen is op vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam de gronduitgifteovereenkomst tussen de gemeente Leiden en ontwikkelaar Synchroon getekend voor de ontwikkeling het tweede deel van het Rijnsburgerblok. Het gaat om de locatie waar nu nog ABN AMRO is gevestigd.

Chris de Waard nam de trein naar Amsterdam RAI en sprak met bouwwethouder Paul Laudy en directeur Henri van Dam van Synchroon over de ontwikkeling van weer een deel van het Leidse stationsgebied.

Het voorlopige ontwerp van NL Architects sluit aan bij de stedenbouwkundige visie voor de totale herontwikkeling van het Leidse stationsgebied. Dat houdt in dat de onderbouw in hoogte aansluit op de schaal van de binnenstad. Op die zogenaamde sokkel staan twee teruggelegen woontorens. In de sokkel komt ABN AMRO weer terug, verder komt er een hotel. Daarbij gaat het waarschijnlijk om de formule Intercity Hotel van de Duitse Steigenberger Group dat bij alle belangrijke stations hotels wil openen met de overnachtende treinreiziger als doelgroep.

Onder de sokkel komt komt een halfverdiept aangelegde parkeergarage en een fietsenstalling voor de bewoners en vaste gebruikers van het gebouw.

Later dit jaar volgen een definitief ontwerp en een nieuw bestemmingsplan. De start van de bouw van het Rijnsburgerblok is afhankelijk van eventuele reacties op het bestemmingsplan. Synchroon hoopt in 2018 te starten met de ontwikkeling. Als dat lukt is de bouw ongeveer gelijk klaar met ‘De Lorentz’. Dat is het eerste deel van het Rijnsburgerblok op de hoek recht tegenover station Leiden Centraal. De oplevering daarvan is gepland in 2020.

 

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×