(Archieffoto: Sleutelstad).

31e Gouden Pet rondom Hooglandse Kerk

Straatmuzikantenfestival de Gouden Pet komt er weer aan. In het weekeinde van de Lakenfeesten zullen op zondag 25 juni veertig groepen straatmuzikanten tijdens de 31e editie strijden om de felbegeerde Gouden Pet. De optredens zijn vanaf 13.00 uur op twintig verschillende plekken in de Leidse binnenstad.

Ook dit jaar is het genre weer heel breed. Akoestische rockbands, Nederlandstalige bands, bluegrass, jazz en volkszangers met gitaar. De bands komen uit binnen- en buitenland en worden door de jury beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit en presentatie.

In de omgeving Hooglandse Kerk, langs de Stille Rijn en de Nieuwe Rijn vindt het festival plaats. Het hoofdpodium staat als centraal punt op het Hooglandse Kerkplein. Om 17.15 uur vindt daar de finale plaats. Eén van de zes finalisten die het festival wint krijgt de Gouden Pet, een geldbedrag en de eer.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×