De Lammebrug gaat minder vaak open tijdens de ochtendspits. (Archieffoto: Chris de waard).

Aanpassing brugbediening tijdens aanleg Rijnlandroute

De provincie Zuid-Holland vervroegt de bedieningstijden voor de Koudekerksebrug. Na een pilot die positieve resultaten opleverde, worden de nieuwe tijden nu permanent ingevoerd. Daardoor kunnen meer schepen de Lammebrug in Leiden voor de ochtendspits passeren. De Lammebrug hoeft dan in de drukke ochtenduren minder vaak open zodat er bij het Lammenschansplein minder overlast is voor het wegverkeer in de ochtendspits.

De provincie wil verder afspraken maken met de binnenvaartsector om ervoor te zorgen dat meer gebruik wordt gemaakt van die vroege openingen.

De bedieningstijden van de Lammebrug zelf worden vooralsnog niet aangepast. Wel overweegt de provincie een tijdelijke spitssluiting van de Lammebrug tijdens de realisatie van de Rijnlandroute. Zo’n sluiting geldt al voor de recreatievaart.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×