Politie tourt met camper door regio

Op de Katwijkse weekmarkt trapt de politie aanstaande vrijdag 9 juni de tour af die zes agenten de komende periode met een politiecamper door de regio Leiden-Bollenstreek maken.

De campertour is bedacht door agenten uit het politiedistrict Leiden-Bollenstreek. Doel is erachter komen wat mensen precies van de politie verwachten. Een van de agenten vertelt: “Naar de mensen toegaan voor wie we uiteindelijk werken, is wel zo logisch. Zeker als we graag van ze willen weten wat ze nou eigenlijk van ons werk vinden. Ik ben heel benieuwd wat mensen verwachten van de politie, bijvoorbeeld als het gaat om preventie, veiligheid en bereikbaarheid. Wat vinden ze dat wij als politie voor hun eigen buurt kunnen doen?”

Baas van de politie
Een van de vragen die de agenten aan de camperbezoekers willen voorleggen is wat ze zouden veranderen als ze voor een dag de baas van de politie zouden zijn. De suggesties worden door de agenten voorgelegd aan de leiding van het politiedistrict.

Tourdata

De camperagenten staan vrijdag van 9.30 uur tot 11.30 uur op de markt in Katwijk. “We staan tussen de kaas en de kip heeft de marktmeester ons laten weten.”

’s Middags staat de camper tussen 13.00 uur en 15.00 uur in de Hoofdstraat in Valkenburg, ter hoogte van de Hoogvliet supermarkt.

De campertour gaat verder langs andere plaatsen in Leiden en de Bollenstreek. De plaatsen en tijden worden binnenkort bekend gemaakt.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×