(Foto: PR).

Alzheimer Café sluit seizoen af met optreden

Bij de feestelijke afsluiting van dit seizoen van het Alzheimer Café Leiden e.o. op donderdag 8 juni komen Guus en Rico optreden. Zij zijn bekend van het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’. Dat lied vertelt het verhaal van een oudere man die iedere dag door kou en regen fietst om zijn vrouw te bezoeken, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer.

Binnen enkele dagen werd het filmpje dat bij het lied hoort meer dan 100.000 keer bekeken.  ‘Hou Je Nog Van Mij’ verscheen uitgebreid in de media. Onder andere Linda de Mol en Metro Nieuws schreven erover.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Iedereen is aanstaande donderdag welkom in het Bonaventuracollege aan de Boerhaavelaan 44 in Leiden.
De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Verdere informatie is te vinden op de website van het Alzheimercafé Leiden en via telefoonnummer 06 10417279. Ervaringsverhalen en tips staan ook op de nieuwe website dementie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×