(Beeld: Lugdunum).

Kaartverkoop Lugdunum – ADO Den Haag vrijdag van start

Eredivisieclub ADO Den Haag start op 1 juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Lugdunum. Om 14.30 uur is de aftrap in de Kikkerpolder. Het is dan bijna twintig jaar geleden dat er voor het laatst een profclub in Leiden speelde. Vrijdag 9 juni gaat de kaartverkoop van start.

Het inmiddels verdwenen LFC was op 23 mei 1998 de laatste Leidse vereniging dat een team uit het betaald voetbal op bezoek kreeg. Feyenoord was toen de tegenstander. Op 11 mei 1994 kreeg Lugdunum zelf nog een profclub op bezoek. Toen werd er gelijk gespeeld (1-1) tegen Volendam. In 1944 speelde Lugdunum al eens tegen de club uit Den Haag. Toen werd het 3-4 voor ADO.

Reanne van Kleef spraak met bestuurslid Justo Rumling van Lugdunum over de aanstaande wedstrijd tegen ADO Den Haag. “We zijn hier apetrots op!”

Het bezoek van ADO Den Haag aan de Kikkerpolder past bij de ontwikkeling die Lugdunum doormaakt. Afgelopen zomer werden de tribune en kleedkamers van de Leidse voetbalvereniging opgeknapt en aan het begin van het seizoen werd het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. Het vlaggenschip werd kampioen in de derde klasse en kan zich weer een serieuze speler in het Leidse voetballandschap noemen. Ook wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de jeugdafdeling en van het vrouwenvoetbal.

Kaartverkoop

De voorverkoop start op vrijdag 9 juni bij de volgende verkooppunten:

  • Hendo (Marnixstraat)
  • De Zwarte Wolf (Lange Mare)
  • LVV Lugdunum, op zaterdag 10, 17 en 24 juni tussen 14.00 en 17.00 uur (Oegstgeesterweg 2)

In de voorverkoop kosten kaarten 7,50 euro. Op 1 juli zijn ze 10,00 euro aan de kassa van het Lugdunum terrein. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis naar binnen.

VIP-pakket

Er zijn ook VIP-pakketten beschikbaar. Deze bestaan uit vijf VIP-kaarten. Daarvoor krijgt men een mooie plek op de tribune, een buffet en drank en toegang tot de speciale VIP-ruimte waar na afloop ook de spelers, trainers en begeleiders van zowel ADO Den Haag als Lugdunum rondlopen. Kosten hiervoor zijn 500,- euro (ex btw). Aanmelden kan bij Justo Rumling (j.rumling@lugdunum.nl).

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×