(Foto's: Emile van Aelst).

Leidenarenborrel van Minerva wordt steeds drukker

Bij studentenvereniging Minerva vond zondag de derde jaarlijkse Leidenarenborrel plaats. Met deze borrel wil de studentenverenigingen het gesprek met de inwoners van Leiden aangaan een laten zien dat Minerva onderdeel is van de stad. Het eerste jaar maakten er nog maar dertig mensen gebruik van de uitnodiging, maar dit jaar kwamen er een paar honderd Leidenaren op het evenement af.

Leidenaar Emel Lagas vertelt aan Reanne van Kleef over haar ervaringen op de Leidenarenborrel. “Het moet maar eens afgelopen zijn met die vooroordelen.”

De Leidenarenborrel is drie jaar geleden in ere hersteld nadat deze in de jaren tachtig verdween. Iedereen in Leiden is tijdens de borrel welkom om een kijkje te nemen in het pand en met de Minervanen in gesprek te gaan. Natuurlijk onder het genot van een hapje, drankje en live muziek. “Dit is de tweede keer dat ik kom”, zegt Leidenaar Emel Lagas. “Het heeft voor mij echt vooroordelen weggenomen. En dat moet ook maar eens afgelopen zijn, van beide kanten. We werken, wonen en studeren allemaal in deze stad.”

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Lucia Aerden van Minerva over de jaarlijkse Leidenarenborrel.

Voorzitter Lucia Aerden van Minerva is blij dat er steeds meer mensen langs komen. “We gaan graag het gesprek aan, geven rondleidingen in ons pand en laten zien dat we ook midden in de stad staan. Een paar jaar geleden sprak mijn voorganger nog de hoop uit dat de mensen die er waren, zouden blijven komen en ook hun vrienden en familie zouden meenemen. Dat lijkt nu te gebeuren. Volgend jaar is iedereen weer welkom.”

Marc Heinen uit Eindhoven belandde vorig jaar per toeval op de Leidenarenborrel en kwam ook dit jaar speciaal voor het evenement naar Leiden.

Kijk voor een sfeerverslag op leidseglibber.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×