Nieuwe Catharinasteeg sluit Leids winkelrondje

5

Een oude Leidse wens in vanmorgen in vervulling gegaan met de officiële opening van de Catharinasteeg tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Winkelend publiek kan nu een rondje lopen door het kernverblijfsgebied in de Leidse binnenstad. De Bree en de Haarlemmer zijn nu beter met elkaar verbonden dankzij de nieuwe winkelsteeg.

Ook de eerste winkel in de Catharinasteeg heeft vandaag de deuren geopend. Het is meteen de grootste. H&M met vier etages damens-, heren- en kindermode. Eind juni volgen Mango en Via Mio / Moscou, en in de loop van de zomer openen steeds meer winkels hun deuren. In september moeten alle panden open zijn. Dan zijn ook de hekken bij de Catharinabrug weg en sluit de brug mooi aan op de steeg.

Naast veel mode komt er ook horeca in en aan de Catharinasteeg. Yoghurt Bar bijvoorbeeld, van Wouter en Esther Staal, biedt een enorm assortiment biologische yoghurt-variaties. En Brownies&Downies dat werk biedt aan mensen met een verstandelijke beperking of om een andere reden een afstand tot de arbeidsmarkt. De vestiging in Leiden wordt vanaf september gerund door franchisenemers Stefan Verboom en Marc Dotinga.

Delen

5 reacties

  1. Graag ook een kapper, een meeneem-eetgelegenheid en een koffietent, want daar hebben we in de binnenstad veel te weinig van, zoals iedereen kan zien. Stel je voor, je wandelt een stukje in het centrum van Leiden zonder dat je zo’n zaak tegenkomt. Dat kan toch niet?

    • René Dentener op

      Kapperszaken kun je er nooit genoeg van hebben in Leiden, uiteindelijk zal daardoor de ‘Leidse mat’ uitsterven in het Leidse straatbeeld. 😛 En toegegeven, het eindresultaat van die nieuw opgeleverde steeg mag er wezen. Hopelijk lukt het ons college de ingezette lijn om verouderde winkelgebieden en winkelcentra nieuw leven in te blazen voort te zetten. Ook elders in de stad. Denk bijvoorbeeld aan het winkelcentrum op het Diamantplein. Daar moet nodig iets aan gebeuren.

  2. Het salonbootje van het rondvaartbedrijf Schuitjevaart paste niet bij de omgeving . en moest weg.

  3. Weer een A lokatie in de stad overgenomen door een belastingontduikend bedrijf die ook nog eens geen duidelijkheid geeft over mogelijke kinderarbeid in hun productielijn. En B&W stopt er ook nog eens een klap gemeenschapsgeld in. Hoe moeten hier onze lokale kledingwinkels tegen concurreren?!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline