(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Nieuwe Catharinasteeg sluit Leids winkelrondje

Een oude Leidse wens in vanmorgen in vervulling gegaan met de officiële opening van de Catharinasteeg tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Winkelend publiek kan nu een rondje lopen door het kernverblijfsgebied in de Leidse binnenstad. De Bree en de Haarlemmer zijn nu beter met elkaar verbonden dankzij de nieuwe winkelsteeg.

Ook de eerste winkel in de Catharinasteeg heeft vandaag de deuren geopend. Het is meteen de grootste. H&M met vier etages damens-, heren- en kindermode. Eind juni volgen Mango en Via Mio / Moscou, en in de loop van de zomer openen steeds meer winkels hun deuren. In september moeten alle panden open zijn. Dan zijn ook de hekken bij de Catharinabrug weg en sluit de brug mooi aan op de steeg.

Naast veel mode komt er ook horeca in en aan de Catharinasteeg. Yoghurt Bar bijvoorbeeld, van Wouter en Esther Staal, biedt een enorm assortiment biologische yoghurt-variaties. En Brownies&Downies dat werk biedt aan mensen met een verstandelijke beperking of om een andere reden een afstand tot de arbeidsmarkt. De vestiging in Leiden wordt vanaf september gerund door franchisenemers Stefan Verboom en Marc Dotinga.

Economie Leiden Aalmarktproject Catharinasteeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×