Verkiezing Beste Binnenstad komt te vroeg voor Leiden

2

Leiden is niet meer in de race om de titel Beste Binnenstad van Nederland in de wacht te slepen. De genomineerde steden in verschillende categorieën zijn afgelopen week door de organisatie bekend gemaakt op vastgoedbeurs PROVADA in de RAI in Amsterdam waar ook Leiden een stand had.

Leiden wist eerder dit jaar wel een plek in de top 10 in de wacht te slepen in de categorie grote binnensteden, dat zijn steden met meer dan 550 publieksgerichte functies, maar haalde niet de top 5. Daarmee is de kans op de titel verkeken, want alleen de beste vijf dingen nu nog mee.

Op 23 november worden de winnaars bekend gemaakt voor de titel Beste Binnenstad 2017-2019 in de verschillende categorieën. In dezelfde categorie als Leiden zijn nu nog Arnhem, Breda, Enschede, ’s-Gravenhage en Nijmegen in de race.

Delen

2 reacties

  1. Uit gemeentelijke kringen hoorde ik dat dit een enorme klap is voor wethouder Laudy van de VVD. Die heeft volgzaam zijn best gedaan voor de vastgoedmannen en dan hoort hij uitgerekend op die vastgoedbeurs dat Leiden zo kansloos is, dat zelfs het lelijke Arnhem en permanente bouwplaats Den Haag beter scoren met hun binnensteden.

  2. Laat leiden eerst maar eens wat aan het enorme zwerfvuil doen. Vooral als je uit het buitenland komt bv Duitsland, Italie, Zwitserland, valt het enorm op hoe Leiden smerig, vies en vuil is. Prullenbakken zij vaak overvol, rommel zwerft op straat. Bah….

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.