(Foto's: Emile van Aelst en Reanne van Kleef).

Leidse Avondvierdaagse van start met recordaantal lopers

Nadat dinsdag de startdag van de SportCity Avondvierdaagse Leiden werd afgelast door noodweer, ging het wandelevenement gisteren toch van start. Meer dan duizend deelnemers verschenen bij korfbalvereniging Sporting Trigon aan de start voor de vijf of tien kilometer. Een record voor de Leidse Avondvierdaagse.

Reanne van Kleef sprak met organisator Jeroen Weijermars en wethouder Paul Dirkse over de start van de ‘Avonddriedaagse’. 

Het startschot werd gegeven door wethouder Paul Dirkse die erg onder de indruk was van het aantal deelnemers. “Het is echt een drukte van jewelste. Ik was hier vrij op tijd en toen zag ik nog een groen veld. Maar al snel stroomde het helemaal vol met kinderen en hun begeleiders. Dat is echt heel mooi om te zien. Het betekent dat er veel mensen in beweging zijn en dat is wat we in Leiden graag willen.”

Organisator Jeroen Weijermars: “Het is enorm. Kippenvel. Gisteren hadden we waardeloos weer maar vandaag schijnt er een zonnetje. Veel mensen hebben daardoor besloten zich vanavond alsnog in te schrijven. Ik denk dat we vanavond met een man of 1300, 1400 door de stad gaan. Daar zijn we echt heel erg trots op.”

De meeste kinderen waren toch wel blij dat ze de eerste dag niet door de regen hoefden te lopen.

Vanavond en vrijdag worden de laatste twee etappes van de ‘Avonddriedaagse’ gelopen. Omdat op vrijdag ook het Nederlands Elftal speelt, roept de organisatie de deelnemers op zoveel mogelijk in het oranje te komen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×