Lepeltje-Lepeltje morgen open in Van der Werfpark

3

Het voor Leiden nieuwe foodfestival Lepeltje-Lepeltje gaat vrijdag om 14.00 uur van start in het Van der Werfpark. Het opbouwen is in volle gang zodat de mobiele keukens morgen op tijd open kunnen.

Lepeltje-Lepeltje staat volgens de organisatoren voor vers bereid, ambachtelijk eten waarvan het water je in de mond loopt. Voor iedereen, snackliefhebber, fijnproever of vegetariër.

Het festival staat tot en met zondag in het Van der Werfpark. Naast foodtrucks is er een muziekprogramma en zijn er kinderactiviteiten. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Delen

3 reacties

 1. Marcellus_B op

  Het ene circus van veel te duur etenswaar zonder servies uit rommelige karretjes, maar met gratuite DJ-muzak is nog niet vertrokken of daar is het volgende, volledig vergelijkbare zooitje aggenebbes karretjes met dezelfde hamburgers voor 9 pleuri’s en holle muzakklanken alweer.
  .
  Gelukkig kunnen we daar weer een stadspark voor afsluiten, want hoe zou die d66/groenlinks/hipster -kliek toch zonder dit ‘culturele’ initiatief moeten leven?

 2. Jan Pieters, Kruitschip 4 op

  Op zich houd ik wel van wat vertier in de binnenstad. En al verwacht ik geen culinaire hoogstandjes, zal ik er ook weinig eten of drinken (het ook nogal prijzing begrijp ik); heb ik nooit zoveel op met de keuzes van dj’s en het geluidsvolume. Van mij zou het mogen.
  MAAR NIET IN HET PARK.

  Het Van der Werfpark is een uniek klein stadspark. Het is een van de weinige echte “ontmoetingsplaatsen voor de Leidenaars”. Het is heel iets anders dan een parkeerplaats of een stuk weg. Het wordt heel intensief gebruikt. En al die geregelde gebruikers zijn hun plek grotendeels kwijt.

  Daar komt bij dat het een kwetsbaar park is. Het heeft veel bomen, heeft veel schaduw –en daardoor is het gras (en dat is een heel belangrijk gebruiksonderdeel van het park) erg kwetsbaar–.Ik ben erg bang voor langdurige schade aan het gras. (Gaat Lepeltje lepeltje straks nieuw gras inzaaien?)
  De opbouw van Lepeltje lepeltje duurde lang. Voor 2 en een halve dag festival, zijn we 5 of nog iets meer meer dagen het park kwijt.

  Kort en goed:
  Lepeltje lepeltje mag van mij, maar het is een mismatch met het van der Werfpark. Daar kan dit niet..

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.