Foodfestival Lepeltje Lepeltje komt naar Leiden

9

Foodfestival Lepeltje Lepeltje staat deze zomer voor de eerste keer ook in Leiden. Het is het zoveelste foodfestival in de stad naast twee edities van Rrrollend Leiden, Leiden Culinair en Grill.

Lepeltje Lepeltje wordt gehouden in het Van Der Werfpark. “We zijn heel blij dat we in Leiden drie dagen bourgondisch mogen genieten. Het Van der Werfpark is bovendien een prachtige plek en is uitermate geschikt om een sfeervol decor te bouwen voor een verrukkelijk weekend”, vertelt organisator Maurice van de Berkt.

Luisterend naar de muziek van bandjes en verschillende DJ’s kunnen bezoekers proeven van verschillende keukens met keuze uit vis, vlees en vegetarische gerechten. Daarnaast is er een markt waar ze allerlei creatieve en ambachtelijke producten kunnen kopen zoals vintage-kleding, interieur en accessoires.

Lepeltje Lepeltje is een initiatief van Kultlab. Deze evenementenorganisatie is ook verantwoordelijk voor onder andere Gluren bij de Buren, Into the Woods en Kannen & Kruiken.

Thijs Hemmes, organisator van Leiden Culinair, was niet op de hoogte van de komst van Lepeltje Lepeltje naar Leiden en noemt het “overkill”. Ook Trudy Kwik, organisator van Rrrolllend Leiden toont zich verrast over de komst van weer een foodfestival.

Lepeltje Lepeltje staat vanaf vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni in Leiden.

 

Delen
LeidenWalk

9 reacties

 1. Bij ‘lepeltje lepeltje’ stel ik mij toch iets anders voor…#what’s in a name

 2. Eric van 't Groenewout op

  Leiden wordt steeds meer een pretpark, waarbij de bewoners als figuranten mogen figureren en de overlast mogen ervaren. Drie dagen wordt het van der Werfpark van ons afgepakt. Dit soort evenementen zijn als parasieten die overal neerstrijken waar naar verwachting snel geld kan worden verdiend, om daarna naar een volgende standplaats te trekken. Dit is de verramsjing van Leiden. Thijs Hemmes en Trudy Kwik hebben groot gelijk.
  Het wordt tijd dat de gemeenteraad paal en perk gaat stellen aan deze vervuilende evenementen. We hebben bovendien naast de vele foodfestivals die er al zijn, al volop goede horeca in Leiden, o.a. langs de Nieuwe Rijn wat in de zomer (bij mooi weer) al elke dag één groot en gezellig culinair evenement is. Die van de Berkt moet met z’n poten van ONS van der Werfpark afblijven. Waar blijven de politieke partijen die opstaan tegen deze verpretparking van ons openbaar groen en onze openbare pleinen? Dit is een kopie van een kopie van een kopie ‘food event’ annex braderie. Je kunt het uittekenen: er komt een barbeque die is gemaakt van oude barrels (waar je ‘pulled porc’ kunt krijgen), er staan een paar oude brandweerwagens waar onduidelijke hamburgers worden geserveerd, oude Peugeot of Citroën bestelbusjes waar je ‘smoothies’ van supergraan dan wel ‘ambachtelijk bereid’ slowfood kunt krijgen, een PipdeclownenMamalouhuifkar waar je ‘bio-friet’ kunt krijgen, duizend uit een dozijn tapasbarretjes (met visnetten, reddingsboei en plastic kreeften), er komt heel veel oude meuk wat 80 jaar geleden door de Parade is afgestoten, een paar omgebouwde jeeps en Trabantjes die als DJ-booth dienst doen: het wordt inderdaad tijd voor een bewonersopstand om deze vervuiling tegen te gaan. Na een dag opbouwen, drie dagen stank en herrie, een dag afbouwen, rijdt die meuk weer weg. Op naar Breda, of Zwolle, of Dordrecht, allemaal van die provincieplaatsjes waar de ambtenarij denkt iets heel ludieks binnen te halen. Niet dus. Hopelijk valt die vergunning nog aan te vechten. Het is een keihard commercieel concept, waarbij – nogmaals – wordt geparasiteerd op de openbare ruimte. Op ONZE openbare ruimte.

  • René Dentener op

   Hahaha, inderdaad. Ronkend, Rokend, Rollend Lijden…Die aftandse oldtimers die met hun butagas campingstelletjes verbrande troep uitserveren kom je in heel wat steden tegen. De duurzaamheidsdoelstellingen van ons college (https://gemeente.leiden.nl/fileadmin/files/Duurzaam2030/beleidsstukken/Duurzaamheidsagenda_Leiden_2016-2020__december_2015_.pdf) zijn totaal ondergeschikt aan het ‘funkarakter’ van dergelijke evenementen. Ik heb dat Rrrollend Leiden eerder eens van nabij bekeken en kon ter plekke constateren dat enkele eigenaars van rijdende vreetkarren gewoon stiekem hun bakvet weggooiden op de keien van de Pieterskerkhof, terwijl ze dat moeten inzamelen en afvoeren naar een milieupark. Lekker milieubelastend allemaal. Ik beklaag de omwonenden van dit soort evenementen.

   • Onderwerp valt in dit geval trouwens onder twee D66 wethouders. Duurzaamheid66? Nou ja, niet echt.

Over de auteur

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.