Niet overal in Leiden roepen de gevederde diertjes zoveel weerstand op als in de omgeving van de Haven. In Groenoord werd vorig jaar zelfs een petitie opgestart om de rondlopende kippen en hanen voor de wijk te behouden. (Foto: Petities.nl).

Leiden stelt verbod in op houden van hanen

Na klachten over nachtelijke geluidsoverlast die veroorzaakt wordt door een haan, heeft de gemeente besloten om op het gebied tussen de Haven, de Oude Herengracht, de Hulpwerfbrug, Blekerskade en de Zijlplaats aan te wijzen als gebied waar het verboden is om hanen aanwezig te hebben. Aanleiding voor het verbod is een veelvuldig kraaiende haan die wordt gehouden in de Ververstraat.

Bij de redactie van Sleutelstad zijn soortgelijke klachten bekend over een of meer hanen die rondlopen op de Burchtheuvel. Of de gemeente ook daar maatregelen gaat nemen is niet bekend.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×