Met de ingebruikname van de minibieb werd het Runderplein zaterdag officieel in gebruik genomen. (Foto's: Chris de Waard).

Runderplein omgetoverd tot gezellig ontmoetingsplein

Zaterdagmiddag heeft wethouder Marleen Damen (Wijken) het Runderplein officieel geopend met het in gebruik nemen van een daar geplaatste minibieb. Het pleintje is helemaal opnieuw ingericht, deels al cadeautje voor de wijkvereniging die vorig jaar het 40-jarig jubileum vierde. De initiatiefnemers kregen ook een bijdrage uit het fonds Wijkinitiatieven. Dat fonds is door de gemeente in het leven geroepen om wijken te versterken door mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Chris de Waard ging naar de opening en sprak met wethouder Damen, wijkvoorzitter Elias, bestuurslid Josie Kunseler van buurtvereniging Maredorp – De Camp en met Huib  en Pieter van Gemiva.

Het opknappen van het pleintje tussen de Noord Rundersteeg en de Zuid Rundersteeg en de Jan Vossensteeg begon in november vorig jaar. Eind 2016 werd het plein al informeel door omwonenden in gebruik genomen. Nu het weer het ook toelaat, is het een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt geworden.

Opening van het opnieuw ingerichte Runderplein in Maredorp / De Camp.

Op het plein staan geen bankjes meer, om rondhangende dealers weg te krijgen. Wel is er een houten gebouwtje geplaatst. Omwonenden hebben de sleutel en kunnen er speelgoed en bijvoorbeeld stoelen pakken.

De opening werd zaterdag bijgewoond door enkele tientallen buurtbewoners. Er was live muziek van De Troubadours en Huib en Pieter van Gemiva deelden zelfgekweekte plantjes uit aan bezoekers.

 

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×