Op de foto verschillende muurresten uit de late middeleeuwen en een viertal putten. Een waterput en waarschijnlijk drie beerputten. Dit deel van de stad is in de 15e eeuw ontstaan. (Foto: Erfgoed Leiden en omstreken).  

Archeologen Garenmarkt trekken vrijdag beerput open

De archeologen die sinds eind mei onderzoek doen op het terrein van de Garenmarkt houden vrijdagmiddag open huis. Op misschien is open beerput een betere omschrijving want daarvan zijn er verschillende gevonden. “En je ruikt ze nog steeds,” klinkt het met een enthousiasme dat inderdaad alleen een archeoloog bij die putlucht kan opbrengen.

(Foto: Buro JP).

Wie wil weten wat de archeologen nog meer in de grond van het bouwterrein voor de parkeergarage Garenmarkt hebben gevonden is vrijdagmiddag 16 juni tussen 16.00 en 18.00 uur welkom. Belangstellenden gaan in groepjes de bouwkeet in waar archeologen een toelichting op de vondsten geven.

In verband met de veiligheid zijn de opgravingen alleen door de hekken te bekijken en mag het publiek┬ániet over het bouwterrein zelf lopen. De ingang is tegenover restaurant ’t Fust aan de Raamsteeg.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×