Provincie tikt tien miljoen af voor HOV-route door centrum

De gemeente Leiden heeft een overeenkomst gesloten met de provincie Zuid-Holland over de financiering van de Centrumroute. Daarin leggen de gemeente en de provincie de afspraken vast over de aanleg, het gebruik, beheer en onderhoud van haltes en het traject zelf. De provincie levert in totaal een bijdrage van tien miljoen euro aan de herinrichting van de Centrumroute tussen de treinstations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Dirkse over de afspraken met de provincie over de Centrumroute.

De centrumroute is de herinrichting van het traject dat via de Lammenschansweg en de Jan van Houtbrug over de Geregracht naar de Hooigracht en de Langegracht loopt. Vervolgens gaat de eg via de Molenwerf over het Schuttersveld naar Leiden Centraal. Deze zogenaamde HOV-corridor moet zorgen voor een vlotte doorstroming van de R-Net bussen die er gaan rijden.

 

Leiden Politiek Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×