VVD-fractievoorzitter Zevenbergen wil met zijn collega's in de gemeenteraad in gesprek over het inrichten van de Garenmarkt als plein in plaats  van als parkeerplaats als de ondergrondse garage daar straks klaar is. (Foto: Chris de Waard).

VVD Leiden pleit voor mooi Garenmarktplein in plaats van parkeren

De Garenmarkt mag van de VVD Leiden een plein worden zonder geparkeerde auto’s. Dat zei fractievoorzitter Frederik Zevenbergen vanmiddag bij de algemene beschouwingen in de Leidse gemeenteraad. “Laten we er iets leuks mee doen en iets moois achterlaten voor de stad.”

Chris de Waard in gesprek met VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen over het opheffen van parkeren op het plein van de Garenmarkt als de ondergrondse garage daar klaar is.

Verschillende partijen, Groenlinks en de Partij voor de Dieren voorop, reageren blij verrast op de opening die de VVD hier voor het eerst biedt om een flinke hoeveelheid parkeerplaatsen op te heffen.

Chris de Waard in gesprek met GroenLinks-fractievoorzitter Walter van Peijpe over het anders inrichten van de Garenmarkt als de auto’s daar onder de grond zijn verdwenen.

Zevenbergen wil een goede exploitatie van de ondergrondse garages waarborgen en daarbij hoort ook het opheffen van bovengrondse plekken. Zijn partij wil echter niet dat losse parkeerplekken in woonstraten verdwijnen. “Laten we nou geen losse bewonersplekken wegbestemmen. Niet elke plek is heilig. Er is heus wel wat te winnen met het herschikken van parkeerplekken. Maar dan wel grotere aantallen zoals op de Garenmarkt. Bewoners moeten er niet de dupe van worden.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×