Eerder dit jaar overhandigden schaatsers uit Leiden en omgeving vele duizenden handtekeningen voor een nieuwe schaatshal aan sportwethouder Dirkse. (Archieffoto: Emile van Aelst).

IJsverenigingen: Op 60% ijs kan je niet schaatsen

Of het goed of slecht nieuws is dat Leiden de bouw van een nieuwe schaatshal weer omarmt, weet woordvoerder Jeroen Straathof van de gezamenlijke ijssportverenigingen eigenlijk niet. Positief is de term die hij er behoedzaam voor kiest. Immers, Leiden levert niet voldoende boter bij de vis en doet een nadrukkelijk beroep op de regio voor cofinanciering.

Chris de Waard in gesprek met Jeroen Straathof over de herzienen plannen voor een schaatshal in Leiden.

“Leiden heeft geld voor 60% van de hal en op 60% ijs kan je niet schaatsen,” stelt Straathof die bovendien wijst op de eerdere keuze van de Leidse raad om een 333 meter-baan te realiseren. Het college komt nu met zeven miljoen extra voor investeringen in sportaccomodaties en dat is bestemd voor een 250-meter baan. Als de regiogemeenten tenminste bereid zijn om met de ontbrekende 176.000 euro over de brug te komen.

Volgende week buigt de Leidse raad zich over het voorstel van sportwethouder Dirkse. De ijssportverenigingen zijn dan ook weer van de partij. “Misschien kunnen we dan met 333 schaatsers naar binnen,” oppert Straathof hardop denkend over de beste manier om de ambitie van de schaatsers kracht bij te zetten.

Voor een 333-meterbaan is naast de nog ontbrekende 176.000 euro per jaar die uit de regio moet komen nog een extra bedrag nodig van jaarlijks 150.000 euro. Hij hoopt dat Leiden al dan niet samen met de regio alsnog met het totale bedrag van 326.000 euro per jaar over de brug komt, zodat er een baan kan komen die voldoet aan de ambities van de verenigingen en niet alleen aan de financiële ambities van de gemeente.

Leiden Politiek Sport Schaatshal Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×