IJsverenigingen: Op 60% ijs kan je niet schaatsen

2

Of het goed of slecht nieuws is dat Leiden de bouw van een nieuwe schaatshal weer omarmt, weet woordvoerder Jeroen Straathof van de gezamenlijke ijssportverenigingen eigenlijk niet. Positief is de term die hij er behoedzaam voor kiest. Immers, Leiden levert niet voldoende boter bij de vis en doet een nadrukkelijk beroep op de regio voor cofinanciering.

Chris de Waard in gesprek met Jeroen Straathof over de herzienen plannen voor een schaatshal in Leiden.

“Leiden heeft geld voor 60% van de hal en op 60% ijs kan je niet schaatsen,” stelt Straathof die bovendien wijst op de eerdere keuze van de Leidse raad om een 333 meter-baan te realiseren. Het college komt nu met zeven miljoen extra voor investeringen in sportaccomodaties en dat is bestemd voor een 250-meter baan. Als de regiogemeenten tenminste bereid zijn om met de ontbrekende 176.000 euro over de brug te komen.

Volgende week buigt de Leidse raad zich over het voorstel van sportwethouder Dirkse. De ijssportverenigingen zijn dan ook weer van de partij. “Misschien kunnen we dan met 333 schaatsers naar binnen,” oppert Straathof hardop denkend over de beste manier om de ambitie van de schaatsers kracht bij te zetten.

Voor een 333-meterbaan is naast de nog ontbrekende 176.000 euro per jaar die uit de regio moet komen nog een extra bedrag nodig van jaarlijks 150.000 euro. Hij hoopt dat Leiden al dan niet samen met de regio alsnog met het totale bedrag van 326.000 euro per jaar over de brug komt, zodat er een baan kan komen die voldoet aan de ambities van de verenigingen en niet alleen aan de financiële ambities van de gemeente.

Delen
Schemerstad

2 reacties

  1. Greet Spetter

    Gevalletje je moet tevreden zijn met wat we bieden. Doe het nou gewoon in Een keer goed. Een ijsbaan waar mooie (internationale) wedstrijden gehouden kunnen worden. Wellicht dat we dan echt eens een topsportstad worden. Het lijkt of alles afgeraffeld wordt op sport gebied. Alles met een net niet beleid!

  2. J. Van der Lubbe op

    De gemeente Leiden voert een ‘kruideniersbeleid’ als het gaat om sportaccomodaties. Met een reservepositie van ruim € 32 miljoen per 1-1-2017 en een weerstandsvermogen (verhoudingsgetal waarmee de mate wordt uitgedrukt waarin je al je risico’s uit vrij besteedbare middelen kunt betalen) van ruim 2 moet zelfs een 400-meterbaan geen (financieel)probleem zijn. Het is eerder een kwestie van willen dan van kunnen!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.