Boeteregen voor autodelers in Vogelwijk

“Sinds begin 2017 voelt MyWheels zich als autodeelorganisatie niet meer welkom in de Leidse Vogelwijk.” Met deze woorden begint Aron Vaas van het Amsterdamse MyWheels zijn brief aan de gemeente Leiden waarin hij aan de bel trekt over een serie bekeuringen die zijn klanten de afgelopen periode achter de ruitenwissers van de deelauto in de Vogelwijk aantroffen. “Zeven bekeuring van in totaal ruim 430 euro. We vinden het schrijnend om tegengewerkt te worden door een gemeente die in beleid zegt voor autodelen te zijn.”

Chris de Waard sprak met Dick de Vos van de PvdD over de boeteregen die op de deelauto van MyWheels neerdaalt.

Dick de Vos van de Partij voor de dieren trekt zich de hartenkreet van MyWheels aan. Hij vroeg gisteravond in de Leidse gemeenteraad aandacht voor de kwestie. Hoewel MyWheels van de parkeerafdeling van de gemeente te horen heeft gekregen dat ze boetes blijven riskeren als ze de auto niet bij een speciale Autodate-plek zetten, heeft De Vos er vertrouwen in dat het probleem wordt opgelost

Volgens MyWheels heeft hun deelauto nooit bij een Autodate bord gestaan en is hen door de gemeente ook nooit zo’n plek aangeboden. In zijn brief vraagt Vaas de gemeente om de bekeuringen te laten vervallen en alsnog een oplossing te vinden voor de deelauto.

Al jaren staat er een deelauto van MyWheels in de Vogelwijk. Toen eind vorig jaar betaald parkeren is ingevoerd heeft de autodeelorganisatie een vergunning aangevraagd en gekregen. Dat ging een tijdlang goed. “In het najaar van 2016 hebben we met vergunning gestaan zonder boetes te krijgen. Alles leek in orde. Pas toen de elektronische vergunning per 1 januari ingevoerd werd, begon het boetes te regenen,” stelt Aron Vaas van MyWheels.

Waarom de deelauto steeds bekeuringen krijgt is Vaas nog steeds niet duidelijk: “We hebben talloze pogingen gedaan om opheldering van de parkeerafdeling te krijgen. Uiteindelijk kregen we te horen dat MyWheels alleen bij een Autodate bord mag staan. Ons is verteld dat we onmiddellijk weg moeten als we niet nog meer bekeuringen willen riskeren. Zeven bekeuringen zijn voor ons als not-for-profit organisatie veel geld en we zijn nog steeds van mening dat ze onterecht opgelegd zijn. Op deze manier is het exploiteren van een deelauto niet langer mogelijk.”

Leiden Politiek mywheels


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×