Gemeente scheldt boetes MyWheels kwijt

De serie bekeuringen die de deelauto van Mywheels de afgelopen periode kreeg in de Vogelwijk hoeft het bedrijf niet te betalen. Afgelopen vrijdag besteedde Sleutelstad aandacht aan de kwestie, onder meer in een radio-interview met fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de dieren. Nog diezelfde middag meldde MyWheels dat de gemeente het bedrijf tegemoet was gekomen. De boetes werden kwijtgescholden en er kwam alsnog een plek in de wijk waar de deelauto kon staan.

De gemeente laat weten dat voor het parkeren van een deelauto in een betaald-parkeren-gebied een autodatevergunning plus een autodateparkeerplek nodig zijn. “MyWheels heeft bij de invoering van betaald parkeren in de Vogelwijk per 1 november 2016 wel twee vergunningen maar geen standplaats aangevraagd. Vervolgens werden beide auto’s diverse malen bekeurd.” De bekeuringen kwamen er volgens de gemeente pas nadat eerst een waarschuwing was afgegeven.

“Nadat MyWheels bij de gemeente aan de bel trok, zijn we in overleg met MyWheels op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor een autodateparkeerplek in de Vogelwijk. Terwijl we hierover nog in overleg waren, besloot de autodeelorganisatie zich uit de Vogelwijk terug te trekken. Dit bleek gebaseerd op een misverstand over de potentiële locatie,” zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Nu de locatie naar ieders tevredenheid is vastgelegd, dient MyWheels hier een aanvraag voor in. Zodra het verkeersbesluit is genomen, kan de autodateparkeerplek worden gerealiseerd en kan MyWheels hun deelauto in de Vogelwijk met de juiste vergunning parkeren. De bekeuringen zijn inmiddels ingetrokken.”

 

Leiden Politiek mywheels


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×