Winnares Melissa Boekelman met de Gouden Spike (Foto's: Maarten Mulder)

Kogelstootster Melissa Boekelman wint Gouden Spike

De 46e editie van de Gouden Spike is gewonnen door Melissa Boekelman. De atlete stootte de kogel naar een afstand van 18.18 meter, ruim boven de WK-limiet. Boekelman wint de Gouden Spike voor de tweede keer: in 2010 mocht ze het beeldje ook in ontvangst nemen.

De jury, bestaande uit ex-winnaars Laurens Looije en Jacqueline Goormachtigh en wielrenster Laurine van Riessen, was unaniem in haar besluit. Toch vielen op andere onderdelen ook mooie prestaties te noteren. Zo liep meerkampster Nadine Visser het Gouden Spike-record op de 100 meter horden uit de boeken en wonnen 400 meter-loper Liemarvin Bonevacia en de Leidse Tessa van Schagen, de winnares van vorig jaar, hun races op de 200 meter in prima tijden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/328606043″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Reportage van de Gouden Spike 2017. Onder meer winnares Melissa Boekelman en atleten Tessa van Schagen, Nadine Visser en Liemarvin Bonevacia komen aan het woord.

Toernooidirecteur Norbert Groenewegen toonde zich zeer tevreden over deze avond topatletiek op Leidse bodem. “De weersomstandigheden waren heel goed, het was heel druk en er waren veel goede prestaties. We hebben ons steentje bijgedragen om de Nederlandse atletiek nog beter op de kaart te zetten.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×