(Foto: Els Barnas).

Crisis bij DIOK compleet; bestuur afgetreden

Het rommelde al tijden bij de Leidse Rugbyclub DIOK maar vanavond heeft de onrust een climax bereikt. Het hele bestuur is afgetreden. Tijdens de algemene ledenvergadering bleek er niet voldoende steun voor het beleidsplan DIOK 2021 dat het bestuur had opgesteld. Daarop besloot het voltallige bestuur op te stappen.

Begin vorige maand barstte de bom al toen pijnlijk duidelijk werd dat bestuur en coaches niet langer door één deur konden. Hoofdcoach Robert Broers hield de eer aan zichzelf toen voorzitter Cees Ahsmann Broers in dienst ogen passeerde door een ‘Head of Rugby’ aan te stellen.

Oud-international Broers werd vorig jaar zomer door DIOK teruggehaald om de club weer naar een hoger niveau te brengen. Voorwaarde voor hem was dat er genoeg spelers en trainers zouden zijn om mee te werken. Dat bleek niet het geval en daarom besloot hij om een ‘professionele schil’ om de selectie heen te bouwen.

Achteraf bleek dat het bestuur onder leiding van Ahsmann toen al gesprekken voerde met Andy Egonu als beoogd Head of Rugby. Broers wist daar niets van toen bovendien bleek dat de eerder bij Dukes Den Bosch weggestuurde Egonu de leiding zou nemen was voor Broers de maat vol en stapte hij per direct op. Ook assistent-coach Robert van der Vlist gaf er vervolgens de brui aan.

Leiden Sport diok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×