(Foto's: De Zijl Zwemsport).

Veel enthousiasme bij officieus NK waterpolo voor F-jeugd in Leiden

De Zijl Zwemsport organiseerde afgelopen weekend het officieuze NK waterpolo bij de F-jeugd. De jongens en meisjes van ZPC het Ravijn hebben het toernooi gewonnen. ZVVS won zilver en de bronzen plak was voor ZPC Amersfoort 1. In totaal deden er tien teams mee aan het toernooi.

De Zijl Zwemsport had na winst vorig jaar de eer om het toernooi dit jaar te organiseren. De mensen van De Zijl Zwemsport maakten er met een groep enthousiaste vrijwilligers ook dit jaar weer een feest van.

Twee dagen lang zaten de tribunes volgepakt. De wedstrijden werden regelmatig in een orkaan van geluid afgewerkt. Alle kinderen hebben gestreden voor wat ze waard waren en hebben met elkaar gezorgd voor leuke en spannende wedstrijden.

Zaterdag werden er in twee poules gespeeld. De beste 4 teams hebben op zondag voor de prijzen gestreden. De andere teams hebben nog leuke wedstrijden gespeeld om de plekken 5-10. Na twee spannende halve finales, tussen ZPC het Ravijn – de Zijl Zwemsport 1 (2-0) en ZVVS – ZPC Amersfoort 1 (8-7 na strafworpen), waren de finalisten bekend. Het beloofde een spannende strijd te worden.

Zowel in de troost finale, als in de finale lieten de kinderen al leuk waterpolospel zien. De finale werd uiteindelijk gewonnen door ZPC het Ravijn met 7-4.

Eindstand NK F-Jeugd

1 Het Ravijn
2 ZVVS
3 ZPC Amersfoort 1
4 de Zijl Zwemsport 1
5 Niemo
6 ZPB
7 de Ham
8 ZPC Amersfoort 2
9 de Zijl Zwemsport 2
10 ZPCH

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×