Preek van de Leek door oud-minister Ernst Hirsch Ballin

Oud-minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin houdt op zondag 2 juli in de Lokhorstkerk de zogeheten ‘Preek van de Leek’. Aanleiding is zijn nieuwe boek ‘Tegen de stroom’. De Preek maakt deel uit van de zondagsdienst die op 2 juli om 16.00 uur begint in de Lokhorstkerk aan de Pieterskerkstraat 1.

Ernst Hirsch Ballin was voor het CDA minister van Justitie in verschillende kabinetten. Hij is nu verbonden aan de Universiteit Tilburg en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Vorig jaar publiceerde hij het boek Tegen de stroom, Over mensen en ideeën die hoop geven in benarde tijden. In dit boek beschrijft hij de levens van Lodewijk Ernst Visser, Titus Brandsma, Anton de Kom en Thomas More die tegen de stroom in roeiden en zich niet neerlegden bij uitsluiting van mensen om ras, religie of een ander kenmerk. Zij illustreren zijn standpunt dat mensenrechten enerzijds universeel zijn en anderzijds juist zeer individueel.

Preek van de Leek
Sinds 2008 beklimmen bekende en minder bekende Nederlanders in verschillende plaatsen in Nederland de kansel als prekende leek. Ze observeren, beschouwen en vertellen vanuit hun perspectief, met oog voor het perspectief van anderen. Deze Preek van de Leek wordt georganiseerd door de Leidse afdeling van de Remonstranten. Na afloop van de dienst is er koffie in de Vermeerzaal van de Lokhorstkerk.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×