(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

CDA Leiden kiest Joost Bleijie als lijsttrekker; Klaas de Vries draagt stokje over

De 65 leden die vanavond naar de kantine van UVS in de Kikkerpolder waren gekomen hebben Joost Bleijie gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij kreeg 55% van de stemmen. De andere twee kandidaten verdeelden de overige stemmen. Roeland Storm kreeg 23% en Patrick Meijer 22% van de stemmen.

Chris de Waard was aanwezig bij de algemene ledenvergadering van het CDA Leiden waar Joost Bleijie werd gekozen tot lijsttrekker. Achtereenvolgens komen aan het woord: Joost Bleijie, Jan-Jaap de Haan, Jona Bootsma, Klaas de Vries, Roeland Storm en Patrick Meijer.

Nu de achterban van het CDA Leiden duidelijk een nieuwe leider heeft gekozen, draagt de huidige fractievoorzitter Klaas de Vries het stokje per direct over. De Vries had al aangekondigd geen plek meer te ambiƫren op de lijst voor de verkiezingen in maart 2018. Hij blijft wel tot de verkiezingen aan als gewoon raadslid.

De drie kandidaten gingen met elkaar in debat over enkele stellingen, beantwoordden vragen van de leden en hielden een vurig pleidooi voor zichzelf. (Video: Chris de Waard).

De twee verliezende kandidaten, Meijer en Storm, willen wel allebei een hoge plek op de lijst. Meijer was in de vorige raadsperiode fractievoorzitter van het CDA Leiden en besloot na de verkiezingen in 2014 niet meer terug te keren als raadslid omdat hij inmiddels in het huwelijk was getreden met VVD-raadslid Margreet van Wijk. Van Wijk stopt nu en dus is de weg voor Meijer weer vrij. Roeland Storm die nu ook voor het CDA in de raad zit, wil ook graag door.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×