(Foto's: Chris de Waard).

Leidse sportwereld laat van zich horen bij raadscommissie over accommodaties

Schaatsers uit Leiden en de hele regio, maar ook zwemmers, korf- en basketballers en voetbalverenigingen kwamen gisteravond naar het Leidse stadhuis. Daar hoorde de raadscommissie in totaal 13 insprekers die hun wensen en bedenkingen kwamen delen met de raadsleden over het collegevoorstel om een combibad te bouwen, alsmede een 250-meter schaatsbaan en een sporthal met 2.000 tribuneplaatsen.

De wensen van de sporters matchen niet helemaal met dat voorstel. Zo willen de schaatsers graag een 333-meterbaan en is met name ZZ Leiden voor het eredivisiebasketbal pas echt geholpen met een grotere hal waar 3.000 tot 3.500 toeschouwers terecht kunnen.

Morgen, donderdag, behandelen de raadsleden de plannen inhoudelijk en wordt duidelijk of een raadsmeerderheid zich achter sportwethouder Dirkse (D66) schaart of toch op zoek gaat naar extra geld voor duurdere voorzieningen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×