(Foto's: Emile van Aelst).

Processie Sacramentsdag ook in Leiden

Afgelopen zondag vond er weer een processie plaats vanuit de Sint Josephkerk aan de Herensingel, via het centrum van Leiden naar de Lodewijkskerk. In de traditionele katholieke processie liepen pastoors en misdienaars met kandelaren en wierook voorop, gevolgd door enkele honderden volgelingen.

De processie werd gelopen ter gelegenheid van de Sacramentsdag, een katholieke feestdag waarbij het Allerheiligst Sacrament centraal staat. Deze katholieken geloven dat Jezus daadwerkelijk aanwezig is in de wereld, in de gedaante van brood en wijn. De Heilige Communie werd op de Sacramentsdag zeer plechtig door de stad gedragen in een gouden monstrans.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×