(Foto's: Chris de Waard).

Restaurant In Den Doofpot winnaar Leiden Culinair

Elk jaar maakt een deskundige jury op de openingsavond van Leiden Culinair een rondje langs de deelnemende restaurants. Er wordt dan volop geproefd en vervolgens gewikt en gewogen tot er een top drie uit komt van lekkerste gerechten. Dit jaar ging die eerste prijs naar restaurant In Den Doofpot van Anton Verschelling.

Anton Verschelling en zijn chef-kok Patrick Brugman wonnen de eerste prijs.

De tweede plek was voor restaurant Terroir dat dit jaar voor het eerst meedoen aan Leiden Culinair. Het vorig jaar in het Marepark geopende restaurant pakte de prijs met bloedworst. Restaurant Dartel won de derde prijs met hun risotto met zonnebloempitten.

Mai & Me kreeg een eervolle vermelding voor een gerecht met stoofvleees. Mai is Mai Honkoop-Nguyen en Me was vanavond Stephan van den Berg. de twee deden vorig jaar mee aan het SBS6-programma Masterchef.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×