De Stamgasten waren oprecht blij met de Aad van der Luit wisseltrofee. (Foto's: Chris de Waard).

Aad van der Luit wisseltrofee verdiend naar Stamgasten

Vriendengroep De Stamgasten won vrijdagavond niet alleen de eerste prijs in de categorie particulieren, ook kregen ze, zzeer verdiend, de naar de in mei overleden Aad van der Luit vernoemde wisseltrofee. Het zorgde voor tranen van ontroering bij Ruud Poeliejoe. “Toen we langs Aad’s huis voeren hielden we het ook al niet droog.”

Chris de Waard sprak na afloop van de Peurbakkentocht met speakeer Erwin Roodhart, organisator Nilles Raken en Ruud Poeliejoe van De Stamgasten die niet alleen de eerste prijs wonnen bij de particulieren, maar ook de Aad van der Luit wisseltrofee.

De Stamgasten zijn inmiddels de deelnemers met het grootste aantal peurbakkentochten op hun naam. In 1996 deden voor het eerst mee en slaan sindsdien geen jaar over. Als eerbetoon aaan Aad hielden De Stamgasten niet alleen een spandoek op, maar lieten ze ook ballonen los voor de jury die zoals elk jaar op het terras van Annie’s zat. Ballonnen in drie kleuren. Rood, wit en zwart. De Leidse kleuren en zwart voor de gevoelde rouw.

Organisator Nilles Raken vond het een goede avond. Ook speaker Erwin Roodhart kijkt tevreden terug. Een mooie, maar ook wel beladen aflevering van de Peurbakkentocht. Nilles toonde zich na afloop gelukkig met een flinke aantal deelnemers dat liet merken dat Aad gemist wordt. Hij nam het stokje van Aad over toen deze het organiseren van de Lakenfeesten na 25 jaar mooi geweest vond.

Nog even alle winnaars op een rij:

Particulieren
1. De Stamgasten
2. Motor vriendenclub de Black Caps
3. Schrale Kerst

Bedrijven:
1. Apelek
2. Amstel Live
3. Rabobank

Non profit
1. Vrienden van Nou En
2. Boter, Kaas en Overblijf
3. De dinsdagavond Club

Sleutelstad zond de Peurbakkentocht live uit via Facebook. Inmiddels kan de uitzending teruggekeken worden: www.facebook.com/sleutelstad/videos/1157348017698269. De prijsuitreiking kan je hier bekijken: www.facebook.com/sleutelstad/videos/1157561237676947

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×