Politie zoekt getuigen van mislukte straatroof

De politie is op zoek naar drie mannen die afgelopen weekeinde hebben geprobeerd om een 25-jarige man uit Leiderdorp te beroven. Het slachtoffer liep in de nacht van vrijdag op zaterdag over het Pieterskerkhof toen een onbekende man zijn telefoon probeerde af te pakken. Het toestel viel daarbij op de grond.

Het slachtoffer pakte zijn telefoon en toen hij opkeek zag hij dat er drie mannen met bivakmutsen voor hem stonden, waarvan een een steekwapen bij zich had. Een ander had een fiets bij zich. Toen de Leiderdorper vervolgens onbevreesd op de drie straatrovers afliep, gingen die er via de Kloksteeg vandoor in de richting van het Rapenburg.

Het slachtoffer ging achter ze aan en zag dat één van de verdachten ter hoogte van café Barrera op een zwarte, beschadigde Piaggo scooter stapte en wegreed. Via de Kloksteeg terug naar het Pieterskerhof in de richting van de Pieterskerkstraat. De tweede verdachte fietste diezelfde kant op en de derde verdachte rende achter zijn maatjes aan.

Het slachtoffer rende achter de vluchtende overvallers aan en zag ze linksaf de Langebrug op vluchten. Daarna verloor hij hen uit het oog.

Van de drie mannen is een signalement vrijgegeven. Aller drie de verdachten zijn jongens van 17 à 20 jaar oud, 1.60 à 1.80 meter lang met een dun postuur. De eerste droeg een spijkerbroek, zwart sweatshirt met rits en capuchon en een zwarte bivakmuts. Deze verdachte reed weg op de zwarte Piaggo scooter. Van de tweede verdachte is niet bekend wat hij aanhad. Deze verdachte reed weg op een fiets. Ook hij droeg een zwarte bivakmuts. Dat geldt ook voor verdachte nummer drie.

De districtsrecherche van Leiden zoekt getuigen van deze mislukte straatroof. Wie iets heeft gezien of gehoord kan bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×