(Foto's: Jacqueline Jongenelen).

Recordaantal deelnemers Speedo Swim-in Leiden

Maar liefst 373 zwemmers, triatleten en recreanten duiken morgenavond het water van de Witte Singel in voor een rondje langs de Hortus botanicus en de Oude Sterrewacht. “Een recordaantal,” laat mede-organisator Ingmar Kooman enthousiast weten. “Vorig jaar waren het er 310.”

Aquamania en LZ1886 houden voor de zevende keer een zwemwedstrijd in de binnenstad van Leiden. Start en finish zijn bij de Hortus botanicus. De wedstrijdafstanden variëren van 250 meter voor de jongste clubzwemmertjes tot 3 kilometer voor de ervaren wedstrijdzwemmers. Voor studenten is er het Open Leids Kampioenschap Open Water Zwemmen, over een afstand van 1000 meter. Bijna 60 studenten gaan de strijd met elkaar aan.

Zo’n 100 recreanten springen in de Witte Singel voor de Deloitte TK Challenge. Deze zwemmers zamelen met hun prestatietocht van 1000 meter geld in voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Wie alsnog mee wil zwemmen kan zich nog tot kort voor de start opgeven.

Voordat de zwemmers te water gaan test het Hoogheemraadschap van Rijnland de waterkwaliteit. Een eerste test heeft inmiddels uitgewezen dat het met die kwaliteit wel goed zit. Een nieuwe test volgt vlak voor aanvang van de wedstrijd. Kooman: “Veiligheid staat op één bij het zwemmen in de gracht. Daarom zijn er ook duikers en andere vrijwilligers vanaf vrijdagochtend bezig om fietswrakken, winkelwagentjes en andere rommel uit de Singel te vissen.”

De Speedo Swim-in Leiden begint om 18.00 uur en en sluit om 21.30 uur met een sprintestafette. Alle informatie over het sportieve zwemevenement staat op de Facebookpagina van het event en op www.swiminleiden.nl.

Niet-zwemmers worden door de organisatie van harte uitgenodigd om de ‘Strijders in de Singel’ aan te moedigen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×