(Foto's: J.P. Kranenburg).

ADO Den Haag bezorgt Lugdunum mooie dag

Ondanks het verlies van 0-6 beleefde voetbalclub Lugdunum gisteren een mooie dag. Ruim duizend mensen bezochten de Kikkerpolder om de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag te bekijken en deel te nemen aan het muziekfestijn met onder andere Wesley Klein en Willem Barth.

In de eerste helft hield Lugdunum het hoofd aardig boven water tegen de Eredivisieclub uit Den Haag. Met rust stond het pas 0-1. Daarna zette ADO een tandje bij en liep uit naar 0-6. Onder de toeschouwers was ook Edwin van der Sar. Hij zag in de tweede helft zijn zoon Joey debuteren bij ADO Den Haag.

Reanne van Kleef in gesprek met trainer Alfons Groenendijk van ADO Den Haag.

ADO-trainer Alfons Groenendijk vond het leuk om de voorbereiding in ‘zijn’ Leiden te beginnen. “Ik  ben blij dat we hier in Leiden zijn begonnen en ik vind dat ADO ook meer moet gaan leven in deze regio. Lugdunum heb ik altijd een mooie club gevonden. Er heerst hier een leuke sfeer en het leeft. De ploeg heeft het ook prima gedaan tegen ons. Het is een goede groep en ik denk zeker dat ze het gaan redden in de tweede klasse.”

Reanne van Kleef in gesprek met speler Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag.

Een van de bekendste spelers aan Haagse kant was Tom Beugelsdijk. De verdediger verklaarde na afloop dat hij heeft genoten van de wedstrijd. “Het is altijd leuk om te zien hoeveel interesse er is voor dit soort wedstrijden. Het is hier ook allemaal goed geregeld bij Lugdunum, allemaal heel gemoedelijk. Mijn complimenten, goed voor elkaar.” Over Lugdunum aanvoerder en oud-international Tim de Cler zei hij: “Hij heeft een geweldige carrière gehad en ik heb echt respect voor hem. Ook omdat hij op wat oudere leeftijd nog zo fit is.”

Reanne van Kleef in gesprek met spelers Tim de Cler en Houssin Bezzai van Lugdunum.

De Cler en die andere voormalig profvoetballer van Lugdunum, Houssin Bezzai, vonden het ook een mooie wedstrijd. De Cler: “We hielden het goed bij in de eerste helft. Jammer dat we onnodig 0-1 achter kwamen. In de tweede helft zetten zij dan een tandje bij en wordt het 0-6. Al met al super leuke wedstrijd en een leuke dag. Klasse en respect voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt.”

Bezzai voorspeelde een paar weken voor de wedstrijd een eindstand van 1-1, waarbij hij een corner of vrije trap erin zou schieten. “Ik heb voor de wedstrijd nog even geoefend en toen ging die corner erin! Helaas kreeg ik die kans niet in de wedstrijd. Je weet dat je tegen ADO alleen maar achteruit gaat voetballen. Dat is ook wel het spelbeeld dat je in je hoofd hebt. Mijn complimenten voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en aan al die mensen die hier heen zijn gekomen. Lugdunum staat weer op de kaart en laten we dit als traditie houden voor de club.”

De Cler en Bezzai keken ook uit naar de ontmoeting met voormalig Lugdunum én ADO speler Randy Wolters. Omdat hij eerder die week naar het Schotse FC Dundee vertrok kwam het niet zover. Een mooie uitdaging voor hem, volgens De Cler en Bezzai.

Reanne van Kleef in gesprek met voorzitter Koos Keijzer van Lugdunum.

Voorzitter Koos Keijzer stond voor en na de wedstrijd trots als een pauw op het veld. Het seizoen is namelijk geweldig verlopen voor zijn club. Het begon met de opening van het nieuwe kunstgrasveld, het vlaggenschip werd kampioen in de derde klasse en nu de wedstrijd tegen ADO als afsluiter. “Waar het heengaat met Lugdunum? Ik weet het niet, maar dit was super. En allemaal dankzij onze fantastische vrijwilligers.”

 

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×