(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Leiderdorpse triathlon zoekt Leidenaren

De Baanderij Triathlon Leiderdorp roept Leidenaren op zich in te schrijven voor het sportevenement. Zij zullen, samen met andere deelnemers uit het ‘071-gebied’ gaan strijden om de eer van Leidse regio. De Leiderdorpse triathlon vindt dit jaar plaats op zondag 13 augustus.

Reanne van Kleef sprak met organisator Jeroen Fakkeldij over de vorderingen van De Baanderij Triathlon Leiderdorp. Inmiddels is bekend geworden dat het oude parcours wordt gehandhaafd.

“Dit jaar hebben we een Leids Klassement”, vertelt organisator Jeroen Fakkeldij. “Voor mensen die uit de telefoonregio 071 komen maken we een apart klassement. Daar willen we graag zoveel mogelijk deelnemers voor hebben. Voor iedere afstand is een eigen klassement. Zeker op de kortste afstand, de sprint, hebben we nog een aantal plaatsen beschikbaar.”

Volgens de organisatie gaat het erg goed met de inschrijvingen. De Olympische afstand is inmiddels vol. Daar geldt een korte wachtlijst. Fakkeldij: “Maar mensen moeten zich zeker blijven inschrijven, de historie leert dat we mensen eigenlijk altijd nog wel kunnen plaatsen.” Over de verschillende afstanden kunnen ongeveer 450 mensen meedoen.

Nieuwe hoofdsponsor

Eerder deze week werd bekend dat de triathlon een nieuwe hoofdsponsor heeft: De Baanderij in Leiderdorp. “We zijn hier in meerdere opzichten heel erg blij mee”, zegt Fakkeldij. “We organiseren ons evenement hier al een aantal jaar en dit garandeert ook onze toekomst weer voor de komende drie jaar.”

Parcours

Door geplande werkzaamheden aan de N445 heeft de organisatie het parcours een aantal keer moeten omgooien. “De provincie was van plan daar een viaduct te vervangen, waardoor we ons fietsparcours moesten aanpassen. Toen alles rond was kregen we wéér een verrassing: de werkzaamheden zijn uitgesteld tot 2018. Dus we hebben toch weer voor ons oude parcours gekozen. Mede omdat we dan vijftig tot zestig vrijwilligers minder nodig hebben”, aldus Fakkeldij. Op de website van De Baanderij Triathlon Leiderdorp is de actuele parcoursinformatie te vinden.

Finale dag Eerste divisie

Dit jaar wordt ook de finale dag van de Eerste Divisie, het één na hoogste niveau van Nederland, tijdens De Baanderij Triathlon Leiderdorp gehouden. Volgens Fakkeldij een waar spektakel en iets waar geïnteresseerden zeker moeten gaan kijken.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Midden afstand, Sprint, Olympische afstand en Trio’s.

 

Leiden Leiderdorp Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×