(Foto: Chris de Waard).

Viering 411e verjaardag van Rembrandt

Leidenaar Rembrandt van Rijn wordt komende zaterdag 411 jaar oud. Zijn verjaardag wordt vrijdag om middernacht traditioneel gevierd met een kranslegging bij het borstbeeld op de Witte Singel. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de wereld van de schilder, hoe hij leefde en hoe Leiden er toen uitzag.

Sinds 2002 hangen initiatiefnemers Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer elk jaar in de nacht van 14 juli op 15 juli om 00.00 uur de krans om de hals van het beeld van Rembrandt. Ook brengen zij een toost op de schilder uit en staan uitgebreid stil bij zijn leven. Dit jaar is ook hoogleraar wetenschapscommunicatie Jos van den Broek aanwezig om te vertellen over hoe de leefwereld van Rembrandt eruit zag.

Daarnaast geeft de Leidse dichter Leo van Zanen zijn dichterlijke visie op de relatie tussen Rembrandt en Theo van Doesburg die 100 jaar geleden de De Stijl oprichtte.

De aanvang van de bijeenkomst bij het beeld is om 23.40 uur met gratis toegang. Geïnteresseerden kunnen van tevoren een drankje drinken en verzamelen bij Restaurant La Plancha bij de Morspoort.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×