(Foto's: Chris de Waard).

Tijdelijke woningen Avicennapad feestelijk opgeleverd

Aan het Avicennapad is vrijdagmiddag een complex van dertig tijdelijke woningen door wethouder Roos van Gelderen geopend. Het gaat om houten eenpersoons studio’s die zijn bedoeld voor een mix van uitstromers van Stichting de Binnenvest, statushouders en jongeren die op de reguliere wachtlijst stonden van Woningnet Holland Rijnland.

Bij de feestelijke oplevering werd ook een naambord onthuld van het nieuwste straatje in Leiden, het Avicennapad, genoemd naar een islamitische geleerde van Perzische afkomst. Ook tekenden woningcorporatie Portaal en Stichting de Binnenvest een huurcontract voor acht units die de binnenvest op haar beurt gaat onderverhuren aan daklozen die de opvang gaan verlaten en hier een nieuwe start kunnen maken.

Over enkele dagen kunnen de nieuwe bewoners in het huisjes trekken. De jongeren die er komen wonen gaan de statushouders wegwijs gaan maken in Leiden. Dat was een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor een van de woningen.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×