Toekomst voetbalclub Leidsche Boys onduidelijk

2

De toekomst van voetbalclub Leidsche Boys is zeer onzeker. In een brief die sportwethouder Paul Dirkse aan de gemeenteraad schreef met een update over Voetbal Vitaal staat dat de club niet actief opzoek naar een andere club om mee te fuseren of samen te werken. Aangezien er over een aantal jaar niet meer gevoetbald wordt aan De Vliet, zou dat het einde van de vereniging kunnen betekenen.

Vorige week maakte Dirkse ook het contourenplan voor de buitensportaccommodaties bekend. Daarin staat het voorstel welke sporten op termijn waar gaan spelen. De grootste veranderingen zijn voor Sportpark De Vliet. Hockeyclub Roomburg krijgt de gelegenheid uit te breiden door naar De Vliet te verhuizen. Daar zal in de nieuwe situatie geen ruimte meer zijn voor voetbal.

Dat betekent dat Leidsche Boys op zoek zou moeten naar een andere locatie. Maar in de brief van de wethouder is te lezen dat die vereniging heeft aangegeven niet actief op zoek te gaan naar een club om mee te fuseren of samen te werken. Zolang het kan zullen ze voetballen op de Vliet, daarna kijkt het bestuur bij welke verenigingen haar leden mogelijk kunnen gaan spelen.

Volgens bestuurslid Coen Hundersmarck van Leidsche Boys is de conclusie dat zijn vereniging niet wil samenwerken met andere clubs wat voorbarig. “We zijn in gesprek gegaan met verschillende verenigingen en voor ons is nu duidelijk wat de opties zijn. Deze opties gaan we in september tijdens de ledenvergadering aan onze leden voorleggen. Zij bepalen vervolgens welke koers we gaan varen. Maar zolang het kan blijven wij voetballen op Sportpark De Vliet. Er is ons zelfs aangeraden om nu niet overhaast ergens anders heen te gaan.”

Delen

2 reacties

  1. rinus van schoonderwoerd op

    zou heel jammer zijn als ze ophouden te bestaan.
    altijd een leuke vereniging geweest

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline