(Foto: Chris de Waard).

Haagweg en Morsweg deze zomer afgesloten door werkzaamheden

In de maanden juli en augustus laat de gemeente Leiden verschillende wegwerkzaamheden uitvoeren tussen de Haagweg en Morsweg. “Door het combineren zijn de afsluitingen die gepaard gaan bij de wegwerkzaamheden kort maar hevig,” zo meldt de gemeente. Door de werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren heeft het woon-werkverkeer zo min overlast.

Tot eind augustus wordt er gewerkt aan de Staatsspoorbrug in de Haagweg tussen de Potgieterlaan en de Rijnzichtstraat. Twee jaar geleden is deze brug gerenoveerd op het beton van de landhoofden na. Deze werkzaamheden worden de komende weken uitgevoerd.

Even verderop is het asfalt van de Rijnzichtbrug in de Rijnzichtstraat aan vervanging toe is. Ook wordt de brug met een betonlaag versterkt.

Tenslotte wordt er gewerkt aan de Morsweg tussen de Morssingel en de Rijnzichtstraat. Vorig jaar zijn geplande asfalteringswerkzaamheden door de vorst niet doorgegaan. Die worden nu alsnog uitgevoerd en gecombineerd met de werkzaamheden aan de bruggen.

Tot begin september zijn er door de werkzaamheden regelmatig afsluitingen in het gebied. Omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven. Ook bus 5 rijdt tijdens het werk aan de Staatsspoorbrug een andere route. Tijdens de werkzaamheden aan de Morsweg, kan daar niet geparkeerd worden. Bewoners krijgen een pasje voor de naastgelegen Morspoort-garage.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×