ZZ Leiden trekt Sergio de Randamie aan

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft het aantal contractspelers op vijf gebracht. Sergio de Randamie tekende vandaag een contract voor één jaar bij ZZ Leiden. De 33-jarige forward/center komt over van Apollo Amsterdam.

De Randamie (geboren 5 juli 1984) genoot zijn basketbalopleiding in de Verenigde Staten bij Midland CC en de University of Houston. In 2007 streek De Randamie in de hoofdstad neer waar hij vier seizoenen uitkwam voor Amsterdam. In 2011 maakte de Surinamer de overstap naar Donar. Na twee seizoenen Groningen kwam hij één jaar uit voor Landstede Basketbal. Halverwege 2014 maakte De Randamie deel uit van de Den Helder Kings, maar die club ging in december 2014 ter ziele. De Randamie maakte het seizoen toen bij Apollo Amsterdam af.

In het seizoen 2015/2016 speelde De Randamie voor Forward Lease Rotterdam, waarna hij afgelopen seizoen weer voor Apollo Amsterdam uitkwam. In 28 competitiewedstrijden werd De Randamie gemiddeld bijna dertig minuten per wedstrijd ingezet. Daarin was hij goed voor gemiddeld 12.00 punten, 6.11 rebounds, 1.96 assists, 1.00 steals en 0.46 blocks. In de drie playoffwedstrijden tegen Zorg en Zekerheid Leiden speelde de in Paramaribo geboren basketballer gemiddeld bijna 34 minuten. In die speeltijd tekende hij voor gemiddeld 13.33 punten, 6.33 rebounds, 2.33 assists, 1.00 steals en 1.00 blocks.

Hoewel De Randamie dichtbij de basket speelt, beschikt hij ook over een zuivere driepunter. Afgelopen seizoen was hij met 40,7% de tweede driepuntschutter van de Dutch Basketball League. “Ik kijk ernaar uit om weer in een top-3 team van Nederland te spelen “, zegt De Randamie over zijn overstap naar Zorg en Zekerheid Leiden. “En om eventueel mee te doen om de prijzen.”

Met de komst van Sergio de Randamie telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu vijf spelers. Eerder waren Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×