Boete van 309 euro voor wegnemen lokfiets

Een fietsendief heeft eind vorige week een nachtje in een Leidse politiecel doorgebracht. Ook moest hij de volgende dag maar liefst 309 euro aftikken om onder verdere strafvervolging uit te komen.

De man had rond half een ’s nacht een fiets weggenomen. Het bleek een lokfiets van de politie te zijn. Agenten zagen via de ingebouwde GPS dat de fiets vanuit het centrum richting Leiden Zuid-West reed, waarop agenten ook die kant op gingen.

In de Hoflaan wisten agenten de fietsendief te achterhalen. De berijder werd aangehouden en mocht de rest van de nacht doorbrengen in de cel. Nadat hij het schikkingsvoorstel van 309 euro had geaccepteerd, mocht hij weer naar huis. Voor dat geld had hij met gemak ook een nieuwe fiets kunnen aanschaffen,

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×