(Foto: Richard Koolen).

Marijn Ververs langer bij Zorg en Zekerheid Leiden

Marijn Ververs speelt ook komend seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.90 meter lange guard tekende een contract voor één seizoen, met een cluboptie op nog eens twee seizoenen. De 18-jarige Ververs maakte afgelopen seizoen deel uit van het All*Rookie Team van de Dutch Basketball League.

Marijn Ververs (geboren 17 september 1998) is een echt product van het Leidse basketbal. Op zijn zevende werd hij al lid van BS Leiden. Twee seizoenen geleden deed de toen nog 16-jarige Ververs al enkele oefenwedstrijden in de hoofdmacht mee. Eddy Casteels nam Ververs ook mee naar enkele wedstrijden, maar aan speelminuten kwam de Leidse guard nog niet.

Dat veranderde afgelopen seizoen onder Paul Vervaeck. In twintig competitiewedstrijden kreeg Ververs gemiddeld bijna acht minuten speeltijd. Daarin tekende hij voor 1.8 punten, 0.8 rebounds, 0.8 assists en 0.8 steals. Ook tijdens de play-offs kwam Ververs in zeven van de tien wedstrijden van de bank. In gemiddeld bijna vijf minuten tekende hij voor 0.9 punten, 0.6 rebounds en 0.9 assists. Zijn beste wedstrijd speelde Ververs, die op beide guardposities uit de voeten kan, in de competitie tegen Forward Lease Rotterdam. Op 1 april kwam hij in 20 minuten speeltijd tot 12 punten, 4 steals en 3 assists.

Ververs komt de komende dagen nog in actie met het Nederlands Team U20. Deze formatie doet mee aan het EK in de B-Divisie en hoopt een plekje in de A-Divisie te bewerkstelligen. Het toernooi in Roemenië loopt van 14 tot en met 23 juli.

Door de komst van Marijn Ververs telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu zes spelers. Eerder waren Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×