Duo voor één dag tijdens We are Leiden-event

Alleen nog deze week kunnen inwoners van Leiden zich aanmelden om mee te doen met We Are Leiden, een nieuw gratis event dat op zondag 27 augustus plaatsvindt in de binnenstad. We Are Leiden stimuleert de ontmoeting tussen oude en nieuwe inwoners van de stad en laat Leiden op een verrassende manier zien door de ogen van de mensen die er wonen.

Anika van de Wijngaard vertelde woensdagmiddag in Nieuws071 aan Chris de Waard over het project We Are Leiden waaraan nog een aantal deelnemers kan meedoen.

Op 27 augustus daagt We Are Leiden 150 Leidenaren uit om 150 nieuwe inwoners een persoonlijke rondleiding te geven door de stad. Deze nieuwe bewoners zijn bijvoorbeeld expats, internationale studenten, mensen die naar Leiden zijn verhuisd vanuit een andere stad of provincie, maar ook statushouders. Mensen van in totaal 29 verschillende nationaliteiten hebben zich al aangemeld om mee te doen.

Leidenaren en nieuwkomers worden voor één dag aan elkaar gekoppeld. Ze gaan samen op pad, maar niet om de toeristische trekpleisters van Leiden te bekijken. Ze trekken er juist op uit om de meest gezellige, mooie en soms verborgen plekjes te ontdekken die Leiden zo speciaal maken.

Na afloop van de persoonlijke rondleidingen wordt de dag afgesloten met een grote gezamenlijke stadspicknick op de Burcht. Hier wordt de ontmoeting tussen mensen verder voortgezet, wordt er met elkaar gegeten en er is muziek en theater.

Aanmelden
Deelnemers – zowel Leidenaren als nieuwkomers – kunnen zich aanmelden via de website van We Are Leiden. Dat kan nog tot en met 23 juli. Daarna gaat de organisatie van We Are Leiden aan de slag om koppels te maken.

We Are Leiden matcht mensen op basis van interessegebieden dus alle duo’s delen al vanaf het eerste moment iets met elkaar. De rondleidingen zijn laagdrempelig en toegankelijk, en het mag van alles zijn: een cafeetje om de hoek, een interessant museum, een boekenwinkel in dat ene leuke straatje of een park waar je graag met iemand wilt voetballen.

Aanmeldingen die na 23 juli worden ingediend, worden op de wachtlijst geplaatst.

Stichting Stadsprogrammering
We Are Leiden wordt georganiseerd door Stadslab Leiden, Studio Kordaat, een aantal betrokken Leidenaren en Stichting Stadsprogrammering Leiden (SSL). SSL is een nieuwe organisatie in Leiden die werkt aan de ontwikkeling van culturele programmering voor en met de stad. Actuele maatschappelijke thema’s worden daarbij onder de aandacht gebracht. Nieuwkomers nemen de komende jaren een belangrijke rol in de stadsagenda. Hoewel deze groep zich kenmerkt in hun nieuwsgierigheid naar de stad, blijkt eenzaamheid en isolatie een probleem te zijn. Onze missie is dan ook simpel: nieuwkomers voorstellen aan hun stad en de mensen die er al wonen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×