Mezzosopraan Elsbeth Gerritsen brengt een eerbetoon aan de roos tijdens de 14e editie van het Hortus Festival. (Foto:  Jan Hordijk).

Hortus Festival in vijf steden van start

De veertiende editie van Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek heeft als thema Kroonjuwelen. Het HortusEnsemble speelt hoogtepunten uit de geschiedenis van het Hortus Festival maar er zijn ook fonkelnieuwe voorstellingen, waaronder een kameropera van componist Robin de Raaff over het leven van de roemruchte familie Érard, gebaseerd op recent gevonden brieven.

In Leiden is het eerste concert op woesndag 19 juli. Mezzosopraan Elsbeth Gerritsen en pianist Riko Fukuda brengen dan in een liedrecital een eerbetoon aan de roos. De symboliek en schoonheid van de roos inspireerden talrijke componisten tot het schrijven van prachtige werken. Het Hortus Festival presenteert een bloemlezing.

Het complete programma van deze avond is te vinden op de website van het Hortus Festival. Hier zijn tevens toegangskaarten te verkrijgen. Ook is een compleet programmaoverzicht van alle 32 concerten in de botanisch tuinen van Leiden, Amsterdam, Wageningen, Utrecht en Haren als pdf te downloaden.

De volgende concerten in de Leidse Hortus vinden plaats op 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×