(Foto's: Hortus Botanicus Leiden).

Congres en expositie over vleesetende planten in Leidse Hortus

Veel mensen zijn gefascineerd door vleesetende planten en daar speelt de Hortus botanicus Leiden deze vakantie op in met een speciale tentoonstelling over deze tot de verbeelding sprekende planten. Venus vliegenvallen, bekerplanten en zonnendauw zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vreemde vleesetende planten die de Hortus rijk is.

Van 11 tot 20 augustus 2017 staat de Hortus tien dagen in het teken van vleesetende planten. De vaste collectie is speciaal daarvoor aangevuld met een expositie waar vakmensen en liefhebbers hun mooiste planten laten zien. Voor jonge bezoekers is er een speurtocht met bijbehorend gratis boekje.

Naast de expositie organiseert de Hortus in samenwerking met de EEE en Werkgroep Carnivora van 11 tot en met 13 augustus een internationaal congres over vleesetende planten. In de Hortus komen drie dagen experts uit de hele wereld bijeen om lezingen bij te wonen en te geven over deze bijzondere soorten planten die ook voor een breder publiek erg tot de verbeelding spreken. De voertaal is Engels.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×