(Foto: Eelkje Colmjon).

Museum De Lakenhal presenteert 23e Kunstroute Leiden

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 staat Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Voor de 23e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele Leidse kunstenaars. Museum De Lakenhal laat met de Kunstroute Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten zien; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst.

De Lakenhal organiseert de Kunstroute om Leidse kunstenaars de gelegenheid te geven zich op een laagdrempelige manier te presenteren aan een groot publiek. Daarnaast ondersteunt het museum met een speciaal programma de professionele ontwikkeling van Leidse kunstenaars, in samenwerking met Beelden in Leiden en het Cultuurfonds Leiden.

Opening en locaties
De Kunstroute Leiden wordt op zaterdag 23 september om 10.30 uur geopend bij het startpunt ARS Aemula Naturae aan de Pieterskerkgracht 9a. Gedurende het kunstrouteweekend worden hier de gratis routegids en aanvullende informatie verstrekt. De deelnemende locaties zijn op beide dagen tussen 12.00 uur en 18.00 uur te bezichtigen. Alle deelnemers staan op kunstrouteleiden.nl.

Buiten het stadscentrum
Dit jaar is er speciale aandacht voor deelnemende kunstenaars die buiten het stadscentrum werken. Hun werk is samengebracht in een overzichtstentoonstelling op de begane grond van ARS Aemula Naturae.

Educatief Project
Rondom de Kunstroute wordt traditiegetrouw een scholenproject georganiseerd voor de groepen 7/8 van Leidse Basisscholen. De kern van dit project wordt dit jaar gevormd door een rondleiding langs plaatsen in de stad die met de Jonge Rembrandt zijn verbonden. Vervolgens brengen de leerlingen een bezoek aan het atelier van een kunstenaar waar ze mee kunnen doen aan een workshop. Dit jaar doen 26 klassen van negen verschillende scholen met in totaal zo’n 640 leerlingen mee aan het Kunstroute Scholenproject. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×