Directeur Bas van Drooge vertrekt bij DZB Leiden

Directeur Bas van Drooge van DZB Leiden verlaat per 1 oktober aanstaande het bedrijf. Hij heeft er dan ruim acht jaar gewerkt. Onder zijn leiding heeft DZB zich ontwikkeld van een sociale werkvoorziening naar het re-integratiebedrijf voor de hele regio. Bas van Drooge wordt zakelijk leider van Cappella Amsterdam, één van de twee professionele Nederlandse kamerkoren. Daarmee begeeft hij zich in de wereld van de klassieke muziek.

Wethouder Marleen Damen (Werk en Inkomen, Wijken en Financiën) feliciteert Van Drooge met zijn nieuwe baan: “Bas heeft veel betekend voor DZB Leiden. Daar hebben de werkzoekenden dagelijks profijt van. Hij heeft de dienstverlening geprofessionaliseerd en het bedrijf financieel gezond gemaakt. Altijd met oog voor de mensen die er werken. Hij heeft de samenwerking met vele stakeholders, zoals ondernemers, gemeenten en instellingen op de kaart gezet. Ik wens hem heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

Bas van Drooge kijkt terug op fijne jaren bij DZB: “DZB is van en voor de burgers in de Leidse regio. De medewerkers van DZB zijn zeer betrokken en leveren kwaliteitsproducten. Én via DZB vinden velen een weg naar werk. DZB is gewoon een van de mooiste bedrijven van Nederland.”

DZB lag de afgelopen maanden onder vuur. Volgens onder andere anonieme brieven aan de gemeente zouden er allerlei misstanden aan de orde van de dag zijn, Onder meer seksueel en verbaal misbruik van werknemers. Van Drooge ontkende steeds dat er veel mis was bij DZB. Hij sprak van incidenten waar adequaat tegen werd opgetreden. Onlangs rondde Bureau Berenschot een onderzoek naar DZB af. Daaruit bleek dat er geen sprake was van misstanden.

Nu is het voor Van Drooge tijd voor Cappella Amsterdam: “Een koor van wereldklasse. Muziek is mijn passie, dus dit is een fantastische kans voor mij. Mijn prioriteit is de financiële continuïteit te borgen als voorwaarde voor artistieke topprestaties. Daarnaast streef ik ernaar dat een veel groter publiek de magie van Cappella Amsterdam leert kennen. Ik sta te popelen om me daarvoor in te gaan zetten.”

Michael Tirion, manager Leerwerkwerkbedrijven bij DZB, zal de functie van directeur DZB Leiden tot nader order waarnemen.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×