(Beeld: Lens op Leiden).

Erfgoed Leiden vraagt hulp met locatie oude foto's

Erfgoed Leiden en Omstreken heeft vandaag de app ‘Lens op Leiden’ gelanceerd. Daarmee kunnen Leidenaren de locatie van duizenden historische foto’s doorgeven. De foto’s worden vervolgens op een digitale plattegrond van Leiden geplaatst. Hiermee wil Erfgoed Leiden een beter beeld geven van de historie van de stad.

Maarten Mulder sprak met Ariela Netiv van Erfgoed Leiden en Omstreken over Lens op Leiden.

De collectie van Erfgoed Leiden en Omstreken bevat duizenden historische foto’s. Een groot deel van de collectie is gedigitaliseerd en te bekijken in de beeldbank. De locatie van deze foto’s is lang niet altijd bekend.

Erfgoed Leiden vraagt nu aan Leidenaren om ‘duurzame’ coördinaten aan de foto’s toe te voegen. Daarmee kunnen zelfs foto’s van verdwenen gebouwen of waarvan het adres is gewijzigd een locatie krijgen.

Er zijn nu drieduizend foto’s te bekijken. Als alle locaties bekend zijn, worden er nieuwe foto’s toegevoegd. De collectie omvat in totaal negentigduizend foto’s.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×