(Foto: Politie Leiden).

Man vast na mislukte glijbaandiefstal

De politie heeft maandag een man uit Oegstgeest aangehouden die ervan wordt verdacht verschillende zaken te hebben gestolen bij een voormalig kinderdagverblijf. Hij werd betrapt toen hij er met een glijbaan vandoor wilde gaan.

Een getuige zag dat de man probeerde om de glijbaan weg te halen uit de tuin van het voormalige kinderdagverblijf. De getuige sprak de man daar op aan. Die hing vervolgens een glad verhaal op en vertrok. Wel had hij zijn id-bewijs laten zien, blijkbaar om vertrouwen te winnen.

De melder vertrouwde het uiteindelijk toch niet en belde de politie. Agenten konden de man aan de hand van de informatie die op het legitimatiebewijs stond eenvoudig terug vinden. Hij is thuis aangehouden wegens de poging tot diefstal van de glijbaan. Tijdens heet onderzoek bleek dat er de afgelopen periode nog meer spullen waren gestolen bij het voormalige kinderdagverblijf. Deze zijn later ook bij de man aangetroffen en in beslag genomen.

De dader is ingesloten en de recherche heeft de zaak verder in behandeling. De man heeft de poging tot diefstal en enkele andere zaken bekend.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×